Neuroborelióza

Poradna očního lékaře

Otázka

Zdravím. Prodělal jsem neuroboreliozu prelecenou ATB ceftriaxonem, mám dle oct bilat.edem zrak.papil více vlevo, dle OCT edém ustupoval ale nyní je stacionární, dle očního lékaře asi to tak už zůstane... Mám díky tomu citlivý zrak, asi světloplachost, více zakalků, byly i záblesky při zavřených očích, nyní záblesky téměř vůbec, občas vidím buď v přímém pohledu nebo periferně různý tvar červený, modrý, zelený, jindy to pár dní nevidím, dokonce jsem jednou viděl oblast i černobíle. Žádné krvácení do sítnice nebylo, další veškeré vyšetření vč.zobrazovacich metod bez patologie. RSM vyloučena. Revmatické odběry v pořádku. Vidím ostře, často anizokorie
buď levého nebo pravého oka. Když má zornička být tak jak má ostrost je dobrá. Při osvitu očí zornice reagují správně a při mioze ostrost perfektní.Chci se zeptat jaká je prognóza tohoto onemocnění? resp.otok ustoupí? Ovlivňuje edém papily i akomodaci? Děkuji za odpověď. PK 33let.

Otázka byla položena 21. 06. 2022 20:07

Odpověď

Dobrý den, bohužel prognózu Vám předpovědět nedokážu, protože se nejdená o nějaké konkrétní onemocnění, ale spíše o soubor nespecifických příznaků přidružených k neuroborelióze. Edém papily nemá přímý vliv na akomodaci.

Otázka byla zodpovězena 29. 06. 2022 18:04

Zobrazit další dotazy ...

Copyright © 2004 - 2022 OFTEX, s.r.o. | Kontakt | Ochrana osobních údajů | Podmínky užití | Vytvořila reklamní a marketingová agentura PAREXPO